mandag den 14. maj 2012

Løvetand, Troldheks eller bare Mælkebøtte


Her lige midt i min Alunrod, er der også dukket mælkebøtter op. Jeg forsøgte at grave hele planten op for at befri den, som I kan se lykkeds det desværre ikke.

Uanset NAVNET er det bare en pestilens at bo op af grønne områder fyldt med, denne anmasende og insisterende "blomst" Heldigvis er den efterhånden begrænset her på matriklen takket være Toxan plænerens og det nyindkøbte mælkebøttejern fra Fiskers.

Men jeg kan love jer for at man skal være vågen, mit øje spotter de gule pletter omgående, men helt ærligt nogen gange når jeg dårligt at blinke før der er fremkommet nye gule pletter...

Her lige midt i jordbærbedet, jeg var ellers ganske sikker på at jeg var blevet dem kvit.

For enden af vores have ligger en kommunal støjvold, pæn gul farve ik?

10 kommentarer:

 1. Sådan en mælkebøttemark er faktisk ret smuk... bare ikke lige ved siden af haven :o)
  Jeg bor også selv ud til åbne marker, og føj hvor har vi mange mælkebøtter i græsplænen... men jeg håber en gang plænerens kan gøre noget ved det :o)
  God kamp mod dem i din have :o)

  SvarSlet
 2. Uha, jeg ville få dårlige nerver af at bo ved siden af en mælkebøttemark - jeg føler virkelig med dig. Jeg har så rigeligt af dem uden en mark som nabo og angriber dem med hård hånd så snart jeg ser dem. Er dog også nået til den erkendelse at man må vælge sine kampe med omhu, så jeg har tænkt mig at slutte delvis fred med dem - lidt som med skvalderkålen som også får lov at bo her hvis den holder sig på sin side af grænsen........

  SvarSlet
 3. Mælkebøtter er smukke i marken bare ikke i haven.
  Vi får mange ind i haven. I dag har jeg fjernet en del i mit staudebed foran stuehuset. Jeg er ikke færdig endnu. Rigtig træls.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 4. Jo pæn farve det må man sig, men en pestilens er det. Jeg har en lignende mark med ukrudt incl. mælkebøtter ved siden af mig. Slipper helt af det det ukrudt gør vi aldrig.

  SvarSlet
 5. Ja smukt ser det ud - men at bo lige ved siden af sådan en mark, må da være en pestilens!
  Kunne du ikke få nogen til at sætte nogle får ud - det kunne da også være hyggeligt samtidig.

  SvarSlet
 6. Hej Anne-Mette
  Jeg føler med dig, men må indrømme, at jeg også smiler lidt over din bekendelse om, at du faktisk havde gravet planten på det øverste billede væk ... hmm.
  Jeg har lært at leve med mælkebøtterne i vores lokalområde. De står lige for tiden som gule tæpper langs veje og stier og på vores fællesarealer i bebyggelsen. Selv den nye skov bag vores hus er helt gul, når man ser ud over den. På denne afstand bliver alle de små træer væk i "lyset" fra de gule mælkebøtter.
  I haven er de dog ikke velkomne, og heldigvis synes ungerne, at mælkebøtteoptageren er et helt fantastisk stykke værktøj, så der er ofte kø for at få lov at bruge den. Desværre ser græsplænen så bagefter ud som en golfbane med langt mere end 18 huller.
  Held og lykke med kampen.
  VH Nina

  SvarSlet
 7. Vi har også marker til alle sider, og jeg tror at jeg i hvert fald ind imellem - har accepteret et vist kvantum mælkebøtter i plænen. Ellers skulle jeg sige mit arbejde op og gå hjemme!

  SvarSlet
 8. Ejjjhhh hvor træls! De er så GULE!!! Jeg bor på landet og her kommer også frø i millionvis med vinden, øv øv og atter øv!

  SvarSlet
 9. Hvor er det synd for dig. Jeg bor på landet så jeg har samme problem så du er ikke alene :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det skønt at vide jeg ikke er alene :-) Her til morgen kunne jeg se at de første nu begynder at stå med frø, så jeg krydser fingre for østenvind så de blæser væk fra min have.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...