tirsdag den 21. februar 2012

Så blev der sået


Tak for jeres kommentarer i forrige indlæg. Jeg tog chancen og har nu sået Hosta, Violfrøstjerne og Heliopsis.

Først var der lige lidt sorteringsarbejde. Jeg opbevare alle mine frø i en skuffe, så jeg sorterede i sommerblomster og stauder. Jeg startede med 7 forskellige slags frø og fik dem sat ind i et skema. 4 af dem har jeg sået i dag. Resten bliver sået i morgen.Jeg lagde senderen til vores udendørs termometer ned i kassen for at kunne aflæse temperaturen, den så fin ud, ca. 17 grader i eftermiddags.


Husk du kan følge min Blog-land frø her: Blog-land frø

17 kommentarer:

 1. Ja men det var da dejligt, håber du hurtigt får små spirer at se, man venter jo utålmodigt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret Lisbeth, nu kan jeg rende derude hver dag og lurer. Spireprøverne så fine ud, så der er håb...

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 2. Det er også bare om at springe ud i det. hvis du efterligner naturen, så går det ikke helt galt:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har du da fuldstændig ret i Anne Gine, sådan havde jeg ikke lige tænkt :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 3. Hold da op, jeg skal love for, at du har sat tingene i system, det kan da kun blive en succes! Rigtig meget held og lykke. Dit system er ret tjekket synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. System og system, det ved jeg nu ikke, det er nok mere fordi jeg blev så usikker på hvordan og hvorledes. Men håber det bedste og glæder mig at se de første spirer.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Hej Anne-Mette
  Det ser så sjovt og idérigt ud, så da jeg havde læst dit forrige indlæg og var blevet ledt videre Hanne i Haven, så var jeg solgt. Jeg måtte lige en tur forbi det lokale byggemarked, og nu går det så løs imorgen :-)
  VH Nina

  SvarSlet
 6. Hej Nina ja det er altså smart når man som jeg intet drivhus har. Held og lykke med projektet, det vil jeg glæde mig til at læse om på din blog.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis det her virker, så tror jeg du bliver min bedre halvdels nye bedste ven. Han har indtil videre grinet smørret hele aftenen, men hvis det stopper al min snak og min drømmerier om et drivhus, så vil han være virkelig taknemmelig.
   VH Nina

   Slet
  2. Hej Nina. Åhh min store drøm er også et drivhus og jeg har tilmedet et område i haven klargjort til det. Desværre er her stadig så åbent at jeg ikke tør endnu, flere herude har fået knuste ruder og væltede drivhuse, så jeg kommer nok til at vente indtil det hele er vokset lidt op.

   Jeg håber du får held med projektet :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet
  3. Hej igen, det lyder som om du - ligesom jeg - bor i en nyere udstykning. Jeg kender kun alt for godt det med at bo åbent. Her blæser det næsten altid ;-) Eller rettere sagt, det gjorde det, men det er selvfølgelig allerede blevet meget bedre siden 2006, og det bliver bedre år for år. Her er det pladsen, som er modargumentet, når jeg drømmer om et drivhus.
   VH Nina

   Slet
  4. Hej Nina
   Ja jeg bor i en ny udstykning i udkanten af byen. Vi har boet her i 3 år til d. 1 marts. Vi har godt nok sat hæk og plantet træer, men det lider også under den stride vestenvind som blæser her næsten konstatant. Jeg glæder mig sådan til der kommer noget læ. Vi har ikke problemer med pladsen. Det er store grunde der er udstykket, vores er ca. 1700 m2 (så vi har meget græsplæne...endnu)

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 7. Hej Anne-Mette.
  Jeg er rigtig ked af at jeg ikke så dit forrige indlæg, hvor du spurgte om hvilke frø du kunne så. Men jeg kan se at du har fået god hjælp fra de andre.
  Det ser helt perfekt ud, som du har gjort det :-)
  Generelt kan man sige, at alt det som kan overvintre i vores haver, kan sås selv om det stadig er koldt. Som Anne Gine også skriver, har en del af frøene endda brug for kulden.
  Jeg bruger altid dette link: http://tomclothier.hort.net/page02.html men det er desværre kun på engelsk.
  Og tak også for linket i dit forrige indlæg :-)
  En anden ting er, at frøene sået ude, ikke spirer så hurtigt som sommerblomster sået indenfor. Dvs. disse frø vil højst sansynligt ikke spire før vi får rigtige forårstemperaturer udenfor. Så det er godt med en portion tålmodighed.
  Pøj pøj med den videre såning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne

   Jeg læste dit indlæg grundigt igen og så sprang jeg ud i det. Det med at hvad der kan overvintrer ude kan også såes ude og jeg skrevet mig bag øret (læs: i min havebog) Det er en god husker.

   Er klar over at jeg skal finde tålmodigheden frem, det er ikke min stærke side, men jeg må prøve.

   Mange tak for gode råd.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 8. Hvor ser det bare tjekket ud med lister og fine skilte.
  Pøj, pøj med projektet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ina, håber dt går godt :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...