tirsdag den 21. februar 2012

HJÆLP.. til såning


Planen er at jeg i dag skal til at så nogle af alle mine frø. Jeg vil gerne så alle stauderne udenfor efter Hannes princip. Jeg har gjort det hele klart, indkøbt bedrollers, boret huller, indkøbt såjord osv.

Nu er der bare det, at jeg er kommet i tvivl om hvad jeg kan så. Kan jeg mon så alle slags frø derude nu, undtagen selvfølgelig sommerblomsterne? Og hvad gør jeg hvis der bliver frost, skal jeg så tage dem ind? Vi har en god lun krog hvor de kan stå i læ, men bliver der frost, så bliver der også frost der.

I dag har jeg planlagt at så følgene: Hosta, Lupin, Violfrøstjerne, Heliopsis og Katost. Men ja jeg er simpelthen i tvivl om de kan tåle det. Nogen der kan hjælpe mig, så jeg ikke ødelægger alle mine dejlige frø :-)

6 kommentarer:

 1. hej
  du kan godt så dine staudefrø ude nu, det har ingen problemer med en kuldeperiode, hosta plejer jeg at så maj ( men det er der nok mange meninger om) Heliopsis ved jeg ikke hvordan man så endnu:) men Lupin, violfrøstjerne og katos kan du sagtens så ude nu med kulde og det hele:)Jeg har selv sået de staudefrø ude nu som jeg ikke nåede i efteråret. Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jeg har sået hosta herinde, de er ved at komme op, så ingen problem med dem. Lupin såede jeg i efteråret.
  God arbejdslyst :o)

  SvarSlet
 3. Hosta såede jeg d. 30-12, de står inde i den varme stue og har det fantastisk :-D (De har nemlig ikke tendens til at blive ranglet)
  De andre stauder har jeg ikke erfaring med, men skal selv igang med at så nogle Lupiner, Chili....og sådan nowet...... ;-D
  God arbejdslyst.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 4. God fornøjelse. Jeg kan desværre ikke hjælpe med tips, men via dit indlæg har jeg nu læst Hannes, og det har da givet mig lyst til at prøve selv.
  Jeg må vist ud efter en bedroller.
  VH Nina
  PS. Som jeg forstår Hannes kommentarer til hendes eget indlæg, så burde man kunne så stauder efter midten af januar.

  SvarSlet
 5. Ingen gode råd fra mig - jeg aner simpelthen ikke noget om det ;o)
  Men go fornøjelse med det hele... :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 6. hosta vil gerne have varme.. Mine står i vinduskarmen i en plastikpose m huller i .. de spirer efter ca 2-3 uger xxx

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...