tirsdag den 2. august 2011

Mine Dahliaer

Det er ingen hemmelighed at jeg ELSKER Dahliaer. Dels fordi de er så nemme, det er bare at putte en knold i jorden 2. søndag i maj og så vente. Det der gør det svært er (for mig) at overvintre dem. Så snart den første frost har svedet bladene, bliver de gravet op og hængt til tørre. Når knoldene er fri af jord, pakker jeg dem i avispapir og putter dem i en flamingokasse med låg. Alligevel er det stadig ikke lykkeds for mig at overvintre dem, de rådner og bliver mugne :-(

I år havde jeg derfor besluttet at nu gad jeg ikke Dahliaer længere... ved godt det ikke er deres skyld, det er jo mig der gør noget forkert.

Men jeg kunne ikke dy mig da de havde udsalg på plateskolen, jeg købte 4 nye knolde, de blev lagt sent, derfor er de først lige begyndt at blomstre.

Det som jeg elsker ALLER ALLER mest er, at når først de blomstre, så blomstre de jo helt vildt og jeg plukker og plukker store buketter. Det synes jeg er lækkert, og det elsker jeg ved Dahliaer.

Lige nu vil jeg gøre op med mig selv om jeg orker at prøve endnu en overvintring, eller om jeg bare skal kassere knoldende og købe nye næste år...8 kommentarer:

 1. Kan se at det desværre ikke er så god en billedekvalitet. Det beklager jeg. Håber i alligevel kan se hvor skønne de er.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 2. Vi kan sagtens se, at de er rigtig skønne :-) Jeg har nøjagtig de samme overvejelser og 'problemer' ift. dahliaer. Sidste år lod jeg simpelhen være med at grave dem op - for de ville jo alligevel mugne.

  Men i år har jeg været rigtig heldig - én af dem har overlevet vinteren i jorden, men er endnu ikke med blomster - men det er vist også ualmindeligt sjældent :-)

  SvarSlet
 3. Jeg synes dine billeder og dahliaer er særdeles smukke.
  Sådan gik det også med mine knolde fra sidste år, ikke en overlevede. Jeg tog samme beslutning ingen dahliaer i år, men en dag sad jeg ved computeren og kiggede på forskellige net butikker. Og vips røg der en masse dahliaer ned i kurven. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg opbevarer i øvrigt dahliaer på samme måde i aviser, så det er nok ikke den rigtige måde.
  Men jeg prøver igen i år, tror jeg :-)måske denne gang i spagnum.

  SvarSlet
 4. Jeg tror vi er mange, der kæmper med at finde en egnet vinteropbevaringsmetode. Flamigokasse med savsmuld kan heller ikke anbefales - 3/4 var rådnet, da foråret kom :-(
  Hvis ikke jeg hører om mere egnede metoder, overvejer jeg i år at forsøge med en åben trækasse under sengen, da soveværelset nok er det koldeste rum i huset. Man må jo prøve sig frem :-)

  SvarSlet
 5. Ingen avispapir rundt om knoldene !! Du kvæler dem !! Jeg gør følgende som har virket i mange år:

  Når de er gravet op, så lad dem ligge et tørt sted i et par dage til jorden omkring dem er tørt.

  Derefter ryst så meget jord af som muligt, og soterer dem fra som ser dårlig ud. Behold KUN de sunde knolde, de andre vil dø og kan gå i forrådnelse og vi smitte de andre.

  Læg dem derefter i kasser, gerne flamingo kasser ;) HUSK... de skal have luft må IKKE pakkes for tæt..

  Stil dem et sted hvor der er køligt og FROSTFRIT og tørt.

  Kik til dem en gang imellem, for skulle der være nogen som er rådne skal de fjernes for at undgå at de smitter de andre..

  Ud af alle mine som ses på min blog, har jeg i den sidste vinter "kun" mistet 4 stk...

  Håber at det lykkedes for dig at få dem til at overleve..

  SvarSlet
 6. Tak for kommentarene det varmer :-)
  @Tim, putter du slet ikke noget rundt om dem? heller ikke jord? Jeg har sådan en flamingotønde man kan bruge til opbevaring af grøntsager, den har jeg brugt. Det er jo egentligt logisk nok at man ikke skal bruge avispapir, det nærmest suger jo fugt til sig. Hmm må overveje om jeg gør endnu et forsøg.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 7. nej.. ingenting rundt om dem, men lægger gerne et låg eller avis ovenpå, MEN HUSK DE SKAL HAVE LUFT så ikke for tæt...

  SvarSlet
 8. Hmm. Ja men så må jeg nok hellere prøve igen, de skal jo graves op under alle omstændigheder.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...