lørdag den 17. november 2012

Overvintring af Dahlia - mon det lykkes i år?


Nå men jeg havde jo egentligt opgivet mine Dahliaer. Efter nu at have prøvet de sidste 3 år at overvintre knoldene, havde jeg bestemt mig for at det gad jeg simpelthen ikke at have besværet med!

Men altså ja man har jo et standpunkt indtil man tager et nyt :-) Jeg tænkte at jeg jo ihvertfald var nødt til lige at få klippet alle de visne stængler af, for det så da godt nok lidt trælst ud lige udenfor mine vinduer.

De har jo fået et par nætter med frost, hvilket man sagtens kunne mærke, stænglerne var helt opløste. Da jeg klippede opdagede jeg så, at knoldene måske ikke havde taget så meget skade af frostvejret, så dem var jeg jo nødt til at få gravet op.

Til min overraskelse så var knoldene faktisk rigtig fine, så ja nu står de til tørre i mit bryggers. Kan jo slet ikke nænne at smide dem ud.. Tænk nu hvis det rent faktisk skulle være i år at det skulle lykkes mig at overvintre dem :-)10 kommentarer:

 1. Det er da også nogle skønne eksemplarer du har, så jeg kan godt forstå du ikke kan nænne at lade dem gå til. X'er fingre, tæer og ben for at det lykkedes i år... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er rigtig skønne, jeg købte knoldene i Frankrig i foråret så jeg håber også at de overlever :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 2. Jeg har det som dig, hvert forår når jeg ser de rådne knolde, så tænker jeg, det gider jeg ikke mere. Når de så har blomstret rigtig længe og smukt, så tænker pyt lad os prøve igen :)
  Vi krydser fingre for, at de lykkes for os. Du har også mange fine imellem, kan jeg se.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. I can see why you are tempted to try to overwinter the dahlias again. It would be delightful to have the same pretty blooms again next year. Good luck with keeping them happy until next spring.

  SvarSlet
 4. Held og lykke med overvintring af dine smukke dahliaer.
  Jeg tror godt det kan lykkes, hvis bare knoldene bliver rigtig tørre og gemmes et sted, hvor der er frostfri, og så skal kassen eller hvad du nu gemmer knoldene i ikke være hel tæt.
  Vi har gemt knolde i mange år.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror måske det jeg har gjort fejl de tidligere år, er at de ikke har været tørre nok når jeg har pakket dem ned.

   Hvad gør i andre for at holde dem tørre? For det at de bliver fugtige er vel det største problem. Hvilken temperatur opbevarer i ved? Jeg overvejer at stille dem i min flamingokasse på vores ekstraværelse, der er ca. 15-18 grader men er det mon for varmt?

   Slet
 5. Lige nøjagtig som jeg har det - har også prøvet flere gange uden held, men nænner ikke at smide de skønne kolde ud. Jeg i år har jeg allieret mig med min mor, som har et fosteret rum, hvor hun kan opbevare dem. Så håber jeg, at det går bedre i år. Held og lykke med dine - håber de fine kolde overlever og at du får glæde af dem til næste år

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. håber sandelig det. lykkedes for dig at overvintre de. knolde, for det er vildt smukke blomster , ærgerligt hvis de. går til for dig,,,,

  SvarSlet
 8. Hej.. Kan godt forstå du gerne vil bevare de skønne planter. Jeg skyller mine knolde godt, bagefter ligger de til tørre på avispapir i værkstedet. Når al jorden er til at få af kommer de i åbne kasser i vores fyrrum for at være helt sikker på de ikke er fugtige. Husk at du ikke må opbevare dem helt tæt, tror faktisk det er værre for dem end let frost...
  God fornøjelse
  Hilsen Susanne

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...