mandag den 16. januar 2012

Våde (mararidts)drømme..

Bålpladsen står under vand...
Er der noget der virkelig kan bekymre mig og gøre mig ærgerlig og ked så er det de problemer vi har med vand på vores grund.

Det har egentligt altid været et problem. Inden vi startede med at bygge og under byggeriet stod her store søer af vand. På et tidspunkt gravede kommunen en grøft langs med bunden af vores have og det hjalp gevaldigt, så de to første år havde vi stort set ingen problemer med vand.

Nu er grøften erstattet med et dræn, som har vist sig, slet ikke at kunne klarer vores vandproblemer. Så nu står det nedeste af haven nærmest under vand konstant. Jorden er så hård at vand ikke kan trænge igennem, så selvom vi har fået grunden grubbet 2 gange har det ingen effekt haft.
Stien står under vand...
Azalerne står under vand...
Efeuen står under vand...

En staude under vand...
Vandet er ikke ukendt for os. Under byggeriet stod det meste af grunden under vand... (nov.2008)
Så i kan nok forstå at vand i haven IKKE er ønsket her. Tak vi har så rigeligt, på den ikke så fede måde...

17 kommentarer:

 1. Hej. Det er godt nok trælst med al den vand. Jeg håber, I har dræn omkring huset? Det kan vist være skadeligt for huset, hvis der er meget vand hele tiden og man ikke har lagt dræn hele vejen rundt. Jeg håber vandet kan komme væk på en eller anden måde!

  SvarSlet
 2. Hold da op, så kan jeg godt se at vand i haven får en ny betydning. Håber I finder en holdbar løsning, så I ikke skal bekymrer jer om det i fremtiden.

  SvarSlet
 3. Puha... det er da næsten helt uoverskueligt... jeg tror jeg ville være på grådens rand hvis det var min have. Håber virkelig for jer, at I finder en holdbar løsning... så I kan ha vand i haven på den fede måde :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Prøver lige igen, det første blev noget rod.

  Øv, det frarøver dig jo glæden ved at nusse rundt i denne milde vinter. Flytte lidt rundt osv. Håber du finder en løsning.

  Problemet er for stort til, at du kan grave ud til et sumpbed/regnvandbed formoder jeg.

  SvarSlet
 6. Ja, det ser da helt mareridtsagtigt ud. Øv, hvor surt at drænet ikke kan tage det. Håber I får det løst.
  Knus Signe

  SvarSlet
 7. Hej Anne-Mette
  Hej Anne Mette
  Ja jeg kender jo også til problemet vand i haven på den ufede måde. Det er ikke særlig sjovt at se ens planter soppe i vand næsten hele tiden. Hvad værre er, at hos jer er der gjort noget, det hjælper bare ikke mere, det er godt nok trist for jer og planterne.
  Jeg kan ikke se andet, end at kommunen må grave en grøft igen. Forstår heller ikke, at kommunen udstykker byggegrunde på sådan en grund, hvor der i forvejen er problemer. De burde have ventet til problemerne var heeeelt løst.

  SvarSlet
 8. Ååh hvor jeg dog føler med dig Anne-Mette.
  Det med oversvømmelser bliver da også bare mere og mere udbredt :o(
  Håber I kan få gravet en grøft igen og at det kan holde vandet i skak.
  Ellers kan I måske selv anlægge en grøft baggerst i haven - tænk så kunne du lave et "grøftekants-bed", så kom der måske noget helt fint ud af problemet trods alt?
  Stort trøste knus Helle

  SvarSlet
 9. Ej det er for vildt det der :-( Forstår sørme godt, hvis i er trætte af det.
  Håber godt nok i finder en løsning på det snart.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 10. Det ser godt nok slemt ud. Der er så meget fokus på Vand i haven i øjeblikket bl.a. hos Haveselskabet, så måske I kunne få nogle ideér eller rådgivning til effektive løsninger. Det må i hvert fald være svært at holde havegejsten oppe lige nu hos jer. Jeg håber, at I finder en løsning.

  SvarSlet
 11. Hej
  Jeg føler med dig, al det vand ----- min græsplæne samt mine 2 store rhodo-bed, som jeg har ved mit sommerhus på Falster, så lige sådan ud sidste sensommer- Så jeg er meget spændt på, hvordan mine rhodoer vil klare sig, når foråret kommer.
  de bedste hilsner
  jessie

  SvarSlet
 12. Krydser fingre for at I får løst problemet hurtigt. Når vi er mange, der sender positive tanker mod dig, kommer der forhåbentlig uventet hjælp. Krydser fingre.

  SvarSlet
 13. Kære Anne-Mette. Ja det er sandelig da også træls, som man siger. I har godt nok meget vand. Tror vi er heldige her hos os. Masser af læ og overhovedet ingen vand. Bor højt i forhold til vi bor tæt på vand.

  Forstår godt I er trætte af det. Er det ikke muligt og få lov og grave en lille grøft igen, så I kan slippe for al det vand. Ved godt det er drænet, men hvis det ikke hjælper.

  Mange hilsner og ha´ en god dag.
  Lise Lotte

  SvarSlet
 14. Uha det ser slemt ud - det kan jeg godt forstå, at du har svært ved at overskue. Og med alt den vand, så er det jo ikke nok med træer, som 'drikker' meget vand ex. pil. Som Ina vil jeg også anbefale dig at se på Haveselskabet, som netop har focus på, hvordan vi kommer al den vand til livs. Jeg tror måske, at der kunne være gode idéer at hente.
  Håber I finder en løsning, så du kan boltre dig frit i din dejlige have :-)

  SvarSlet
 15. Pyha. Håber virkelig, at I finder en løsning. Vejrudsigten for Jorden lover jo desværre ikke mindre vand hos os i Danmark.
  Skipper

  SvarSlet
 16. Jeg føler med dig. Det er det samme her, som mit forrige indlæg handlede om. Hos os er der også dræn - i forbindelse med de omkringliggende marker - men de er fra 1930erne, så de er jo ret gamle. De er dog lige blevet spulet, og det hjælper en del, selvom vandet kun langsomt trækker sig tilbage.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 17. Øv hvor har jeg ondt af jer. Det er da forfærdeligt at se sin have sådan :-( Jeg kan godt forstå at I er trætte af at drænet ikke virker som det skal. Jeg synes også at det lyder som en god idé at spørge Haveselskabet om idéer.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...