mandag den 27. februar 2012

Hverandendags vejr og tur i regnskoven

Hverandendagsvejr kan man vel kalde det vejr vi har lige nu. Den ene dag solskin, den næste dag regnvejr.. Det gør ikke så meget, for Jarnvig & Co. lover forårstemperatuere senere på ugen.

Tirsdag og onsdag ser det da rigtig godt ud
Aggresiv hane, der heldigvis kunne afledes mens jeg passerede (og fotograferede)
I fredags var vi i regnskoven - Randers Regnskov. Jeg er ikke skabt til regnskoven (bare lige for at slå dét fast) der er alt for mange farlige dyr, alt for meget der flyver om ørene på én og piler om benene.

Men på trods af, at jeg gik det meste af tiden i knæ og med hænderne over hovedet og svedte (der er fanme varmt i regnskoven) så, fik jeg da knipset lidt billeder.

Papegøjens speciale var at sidde på lur, for derefter at styrdykke ned over hovedet på mig.
Her sidder den og griner, mens jeg er tvundet i knæ af skræk!

Den frygtede komodovaran, som heldigvis ikke var så farlig som frygtet..Nyt projekt til handymanden ?


Yngstemanden på vej på eventyr

Nogle af de eneste blomster jeg så.

18 kommentarer:

 1. Jeg synes planterne og papegøjerne i regnskoven er fantastiske, men jeg går dælme ALDRIG mere ind i det rum, hvor deres slanger er.
  Forrige år var vi i Randers regnskov, så var vi inde i det rum, hvor der er sommerfugle, edderkopper og slanger. Der skulle Morten lige kigge i den kasse der står derinde, (hvor der udklækkes sommerfugle), så satte han hånden op for, at støtte sig til kassen, og læne sig forover, så han bedre kunne se, så havde han ikke set, at der lå en slange under kassen på en hylde. Og før han fik set sig om sad den sgu i hånden af ham, og ville ikke give slip!!!
  Heldigvis er han en meget rolig mand, så det tog han i stiv arm. Jeg måtte dog fare op i cafeteriaet for at hente servietter, for det blødte helt vildt. Pu ha du kan tro jeg har haft mareridt om det mange gange. Så jeg har det faktisk sådan, at selv om planterne er spændende, så kan jeg godt undvære synet af dem. Så vil jeg hellere tage et andet sted hen og kigge planter. Fks. Jesperhus blomsterpark.
  Rigtig godt billed du fik taget af Araen :-D Og godt i kom hjem uden "bidskader".
  I dag skal jeg slappe af (jeg er syg :-/ ) så håber jeg, at jeg har det bedre imorgen, hvor jeg VIL ud i haven, og nyde vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh ve og skræk.. Jeg gik meget hurtigt igennem området med slager og skulle ihvertfald ikke ind i rummet. Jeg ventede i Asien imens... Sommerfugle så jeg slet ikke.. gad vide om vi har misset et område?

   Rigtig god bedring, det er surt at være syg :-(

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 2. I betragtning af at dine arme hænger over hovedet, så har du altså taget nogle rigtig flotte billeder :o) Jeg må indrømme at i området med edderkopper og slanger, er jeg også en lille smule nærtagende med sjove kommentarer, så som "den er lige over dit hoved" o.lign.... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjove kommentarer er bare SLET ikke sjove... Da vi stod og kiggede på komodovaranen var der også en vittig sjæl der lige måtte fortælle en mor med et lille barn, at komodoer altså spiser børn... Ad!

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 3. Det var da noget af en tur, ikke lige dig, men måske mere yngstemanden. Vi var der også den gang min yngstemand var 11 år, nu er han 24 :o) Men sådan en oplevelse som Marianne har haft, har jeg heldigvis ikke prøvet. Godt du ikke vidste det, inden du tog dertil, så havde du nok ikke turdet gå ind. Jeg havde heller ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Yngstemanden og handymanden var ellevilde. Du har ret, godt jeg ikke kendte il Mariannes historie, så havde jeg nok ventet i bilen.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 4. Tak for turen i Randers Regnskov. Kryb og slanger er ikke lige mig. Men til tider må man ofre sig .
  Er nu tilmeldt din blog.

  KH. Margrethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe

   Du har ret :-) Velkommen på min blog. Jeg kommer i tvivl om jeg fik tilmeldt mig din, det vil jeg straks tjekke.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 5. Hverandendags vejr... that was a good vending, maybe we kan use that in another afsnit :oD
  Men det er lige hvad det er... pyt, når bare vejret er ok når vi har fri, så går det nok :o)
  Tak for turen i regnskoven, det ser spændende ud :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha maybe you kan write it in the bog??

   Selvtak, du har ganske ret, bare lade det regne af mens vi er på arbejde.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 6. Hverandendagsvejr passer fint på beskrivelsen. Uha, jeg tror også jeg ville være bange for alle de dyr,der flyver/går frit omkring med menneskerne i Randers regnskov. Jeg er en kylling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg var jo så også en værre kylling ;-) Det er også fordi dyrene er alle vegne, det pusler og rasler overalt. Spooky...

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 7. Dejlige billeder. Utroligt dit kamera ikke duggede, for der er jo ret fugtigt. Da jeg var der, kan jeg huske, at jeg opdagede, at vanille er en orkidé. Så du den?
  Desuden husker jeg klart, at man kunne følge Fårup Enge på web-cam. Det var underligt, for i fugle-kigger-pavilionen, var der et par i yngletid... Og det var ikke fugle!!
  God aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bruger altid kamerat i min telefon og der var ingen problem med dug.

   Igen tænker jeg at der må være noget vi ikke har set for vi så hverken orkider, enge eller par i yngletid. Hmm..

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 8. Ja hvad gør man ikke for de unger?...:-)
  Den ene gang jeg har været i regnskoven, forsvandt jeg ud og overlod mand og børn til sig selv. Puha den varme og slanger kan jeg godt være foruden.
  Jeg læste på nogen svenske og norske blogger at de får sne i øjeblikket, så jeg er ganske fornøjet med vores småregn og dis..:-)
  Flotte billeder du har taget og godt du slap helskindet hjem.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi heldige med vejret kan jeg høre. Så dog i morgen TV at temperaturen skal falde til weekenden.

   Overvejede også at vente i bilen, men det var trods alt for kedeligt :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 9. Kan godt lige forstå, du ikke er regnskovs-menneske. Næh, der er mere fredeligt herhjemme, og edderkopperne er knapt så store.. Regnskoven er virkelig et sted for at udfordre sine fobier!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Knap så store edderkopper og ingen vilde dyr. Heldigvis :-)

   Kh. Anne-Mette

   Slet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...