onsdag den 17. august 2011

? til Hængepil?


Hvordan klipper man en hængepil?
Jeg har igennem sommeren studset mine hængepil, sådan at grenene ikke rørte jorden. Men jeg synes nu at de er noget tynde i toppen. Hvordan hulan gør jeg?

6 kommentarer:

 1. Det med toppen kan jeg vist ikke hjælpe dig med, men jeg kan sige at du skal være opmærksom på alle de døde grene der med årene dannes inden under alt det grønne. Det er som om den lukker lyset ude for sine egne grene og med tiden bliver det til noget stort og tungt, og hvis ikke det bliver klippet væk risikerer du at den vælter - det gjorde min ihvertfald! ;o)

  Når jeg kigger på billedet ser det jo ud til at de nye skud er forneden hvor du har klippet. Altså må det betyde at hvis du klipper den højere op, så er det der den skyder!! Måske du kan starte den forfra hvis du gerne vil ha' grønt på toppen og pil vokser jo lynhurtigt.
  Nå, dette er blot en teori egentlig ikke noget jeg ved noget om... God fornøjelse med projektet :o)

  SvarSlet
 2. Gør som fru Friis skriver, fjern alle døde grene inde i planten :-) Hvis det var min plante ville jeg klippe grenene i forskellige længder, klip nogle langt op og lad andre være rimeligt lange. Jeg bryder mig personligt ikke om, når alle grene bliver klippet af i samme længde.
  Mange pil er ret hårdføre planter, der er gode til at komme med nye blade, så vær ikke bange for at være lidt hård med saksen nogle steder.

  SvarSlet
 3. Min pil var også blevet fyldt med døde gren som Fru Fiis beskriver. Den er blevet godt beskåret og kommer fint igen. Min svigermor klipper sin helt ind til 20-30 cm og den bliver grøn hele vejen ud i de nye grene igen.

  SvarSlet
 4. min hængepil blev flyttet i foråret, og den blev rippet for alle grene, nu nu står den rigtig fint med masser af nye grene..
  go' weekend

  SvarSlet
 5. Mange tak for jeres svar. Jeg tror jeg vil prøve at klippe denm tilbage i forskellige længder. Jeg vil jo gerne have den fin tæt.

  SvarSlet
 6. Hej Anne Mette,
  Sikke en fin blog du har. Min hængepil blev også kraftigt beskåret,og blev herefter tæt og pænere at se på.
  Skønne dahlia du har,og meget fine billeder.
  God haveuge.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...