lørdag den 14. januar 2012

Haveplaner...


I mit daglige virke er jeg Teknisk Tegner og vant til at sidde bag en computer og tegne huse.

For mig er det derfor mere spændende og udfordrende, at kunne tegne i hånden. Jeg har min sorte havebog som jeg bruger til at notere i, og til at samle udklip, gamle frøposer og meget andet. Derudover har jeg altid et par 10x15 cm. papkort i mine havebukser. De er nemme lige at notere ned på når jeg går ude i haven.

Jeg håber jeg på et tidspunkt finder et sted hvor jeg kan lære at tegne haveplaner, for lige nu består min haveplan af en masse små kort og optegnelser over bede. Jeg har også mange kort med idéer og tanker men jeg mangler ligesom at få det hele samlet på én stor haveplan. *suk*

Jeg har en opmåling af hele grunden med hus, carport og terasse tegnet ind på. Men jeg synes det er svært at komme videre derfra på en overskuelig måde.

Hvodan gør i andre?

17 kommentarer:

 1. Hvor ser det spændende ud, med alle dine tegninger og notater.
  Sådan er jeg også selv.... laver notater, skriver sedler, klipper billeder ud, gemmer frøposer osv. Mine notater er bare ikke samlet i sådan et tjekket bog. Jeg plejer at købe de billige hæfter, hvor man kan få 5 hæfter til 10-20 kr. i Bilka eller Netto.
  Tror måske det er noget der følger med havenørderiet ;-D
  Held og lykke med kurset, hvis du kommer afsted.
  Ha´en dejlig lørdag.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 2. Hvor er du systematisk med bog og planer over bede - på det første foto, ser det nu ud til, at du har ganske godt styr over at tegne et bed :-) Jeg har et par bøger, hvor jeg samler tips mm. men synes ikke, at jeg rigtig kan få systematik i dem.
  Mht. en samlet haveplan, så ville jeg også SÅ gerne lære at lave en sådan - det kunne være så fedt at kunne få et overblik over hele haven. Jeg prøvede at melde mig til kurset på Frederiksberg arr. af Haveselskabet, men der var desværre overtegnet. Så jeg håber på, at der kommer endnu et kursus engang :-)

  SvarSlet
 3. Hyggelig beskæftigelse. Jeg ved ikke hvor mange planer jeg har tegnet efterhånden. Det ender alsrig som på papiret. Jeg laver om hele tiden :O)Et svagheds sten - jeg skifter som vinden blæser ;O)

  SvarSlet
 4. Sikke en smuk orden.
  Jeg har en lille sort bog, hvor jeg skriver mine planer i. Den er helt igennem kaotisk og fyldt med grimme kragetæer, men jeg forstår for det meste, hvad det er jeg har kradset ned:-)

  SvarSlet
 5. Det ser da ret tjekket ud :-)
  Jeg har ikke nogen lille sort bog. Jeg bruger computeren og meget af det kommer også på bloggen - nogen gange er det faktisk det letteste sted for mig at finde et eller andet, jeg har noteret mig, f.eks. navnet på en plante, jeg har købt, fordi jeg kan bruge søgefunktionen. Men jeg mangler et godt overblik over, hvor de enkelte planter står i bedene, så det skal jeg have fundet en god løsning på på et tidspunkt :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 6. Sikke et overblik ... det er der ikke her ;0)
  også et godt bud på min blog om vort næste projekt - sender dig en lille ting ♥
  Go' weekend

  SvarSlet
 7. For et par år siden var jeg på et havekursus hos Karen Dahl, som også holder kursus i år på Frederiksberg. Derfik jeg lavet en grov skitse med nogle ideér til ændringer i haven. Det er det nærmeste jeg kommer en haveplan. Jeg er håbløs til at notere i hæfter og det meste foregår impulsivt. Det eneste som jeg lægger planer for er køkkenhaven hvert år. Jeg bruger bloggen til at dokumentere, hvad der sker i haven i årets løb.

  SvarSlet
 8. Jeg har også flere sorte bøger, men de er mere kaos end system .Så det er lidt det jeg håber at få bedre styr på, med min blog hilsen Heidi :o)

  SvarSlet
 9. Hej Anne Mette

  Piphanen er købt hos IsabellaSmith. Men det er nogle år siden, -
  måske man kan søge på nettet efter noget lignende? Fx et af disse to steder har nogle anderledes haner:

  http://www.mjimport.dk/shopexd.asp?id=263
  eller
  http://ghisa.dk/vandhaner-2/

  SvarSlet
 10. Tak for alle jeres skønne kommentarer. Jeg synes jo ikke det er særligt cool, organiseret eller overskueligt. Men det virker da nogenlunde efter hensigten.
  @ Eva tak for link, det må jeg lige tjekke ud
  @ Merethe tænk at jeg gættede rigtigt. Hvor heldig er jeg lige ... :-)

  SvarSlet
 11. Jeg synes, du har en god metode. Jeg har forsøgt at tegne haven med huset og terrassen, men det var svært at få de rigtige mål og størrelser i forhold til hinanden, så den kom til at se noget primitiv ud. Jeg kan slet ikke tegne en tegning sådan som jeg gerne vil have haven til at se ud, dertil er jeg alt for lidt kreativ!

  SvarSlet
 12. Nøj det ser tjekket ud - hatten af for det :o)
  Jeg er ellers lidt af et 'ordensmenneske', men lige præcis det der har jeg bare ikke styr på... måske jeg sku ta mig sammen og komme igang - nu har jeg da set hvordan det kan se ud :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 13. Prøv at søge efter fuglevandhanen på hortensia.dk. Det er der den er fra, men ved selvfølgelig ikke om de importerer den mere.
  Fint system. Jeg har også flere bøger jeg skriver ned i og så mit excel-ark, som fungerer fint.

  SvarSlet
 14. Ja det ser godt nok tjekket ud, selvom du lige mangler at få det hele samlet. Der kan jeg slet ikke være med.

  SvarSlet
 15. Det ser mega tjekket ud, der kan jeg slet ikke være med, jeg er meget mere ustruktureret. Men det kan man ikke se på min have.

  Til gengæld har jeg ret meget i hovedet, måske skulle jeg ikke fortælle dette, men jeg gør det alligevel, jeg har læst alle mine havebøger fra en ende til en anden.
  Og jeg kan huske det meste, ellers så kan jeg i hvert til fald huske i hvilke bog og ca. hvor jeg læste det.

  Det er vist ikke helt normalt :!

  Jeg kunne godt blive lidt misundelig på din orden og struktur...
  En gang drømte jeg om at lave den ultimative plantedatabase på nettet. Hvor man kunne logge ind og selv tegne sin have, tilmelde de panter som man havde i haven, søge på dem man ønskede sig og købe dem direkte.
  Hvor computeren også hjalp med hvordan den enkelte plante skulle plantes, formeres o.s.v.

  Men det var FØR jeg fandt ud af at bare af Tulipaner er der langt over 10.000 forskellige sorter!

  Det var vist der mine personlige optegnelser og strukturen stoppede.

  Men flot ser det ud det du laver :)

  SvarSlet
 16. Jeg har også sådan en spiralbog som jeg noterer op i. Det er meget rodet, og andre ville aldrig kunne finde rundt i det, da det meget er stikord og tanker.
  Jeg prøver tit at tegne bedet når jeg har lavet et helt nyt, for ellers kan jeg ikke finde planterne igen senere. Men jeg laver altid noget om undervejs, så det virker sjældent 100%.
  Jeg har mit excel ark med, forhåbentlig en dag, alle mine planter i med billede. Og så bruger jeg ellers alle de billeder som jeg tager. De er rigtigt gode når man skal se tilbage eller finde en forsvunden plante :-)
  Dit ser superprofessionelt ud i forhold til mit.

  SvarSlet
 17. Hej.
  Det ligner fuldstændig noget jeg kunne have lavet. Sådan ser mit spisebord ud det meste af foråret og efteråret. Jeg ÆÆÆLSKER at sidde med parpier og tegne haveplaner, nogle mere realistiske end andre. Har da tegnet en del for andre efterhånden. Problemet er tit at man bliver hjemmeblind og så er det godt at få andre til at se det med helt nye havebriller :D. En have er altid i forandring, så en hel færdig plan får man heldigvis aldrig. Jeg er lige nu igang med at tegne mine haverum ind hver for sig og noterer fejl og mangler i et papir ved siden af. Drømmen er at få lavet en stor foldud mappe, med det smukkeste stof omkring, hvor alle godterne er samlet. Personligt er jeg til håndtegnet haveplaner. Glæder mig til at følge din blog og vil nu bruge en god halv time på den.
  Ha' en go' dag!
  Kh Marlene

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...