torsdag den 12. januar 2012

Drivhus drømmerier....

Billede lånt her: http://www.glassgardens.net/ Det bliver dog næppe den størrelse og udformning jeg får råd til. *suk*

Aller ALLER ALLER øverst på min ønskeseddel står et DRIVHUS. Jeg har egentligt ikke de store ambitioner ud i dyrkning at diverse grøntsager, men i og med at der altíd blæser en strid vestenvind i hele haven så ville det være skønt at have et sted hvor der altid er læ og "godt" vejr.

Jeg drømmer om, at der i mit drivhus er indlagt vand og strøm. At der er plads til hylder til alle mine ting, at jeg kan have et lille plantebord, en god stol og et lille bord. Tænk hvis der også kunne være plads til en form for seng, så kunne jeg ligge ude i mit drivhus og drømme drivhusdrømme...

Selvfølgelig skal der også være plads til tomater og agurk, måske en vin og en peber. Og så skal der selvfølgelig være plads til at jeg kan nedlægge vindueskarmen og strygebrættet så min såbakker kan flytte ind i drivhuset om foråret istedet.

Ak ja jeg drømmer.... desværre blæser der til tider så meget på Æblelunden, at jeg nok er nødt til at vente lidt endnu på mit drivhus. Måske næste år hvor hækken er blevet lidt tættere og dermed kan give lidt læ.

16 kommentarer:

 1. Jeg forstår din drøm 100%.
  Jeg har haft den samme i rigtig mange år, og sidste år gik den så i opfyldelse. Det er simpelthen det bedste vi har gjort for os selv i lang tid. Vi har en briks/seng derude og det er bare så meget lykken at ligge derude og kigge på skyernes driven over himlen en blæsende dag.
  Vores nabo er en landejendom med rigtig mange høje træer, som desværre tager vores aftensol, men omvendt giver de også meget læ, når det blæser som i dag. Alligevel er vi altid lidt nervøse for om der blæser grene ned på væksthuset.
  Kan i øvrigt fortælle at der var 23 grader derude i går, da solen skinnede :)
  Jeg håber din drøm går i opfyldelse til næste år.

  SvarSlet
 2. Uh, det er lige mig du beskriver her. Jeg vil elske at fordrive tiden i et drivhus og det står øverst på min fødselsdagsønskeseddel til maj...
  Jeg ville dyrke peber, tomat, chili, salat, agurk og forsøge mig med meloner, som nogle venner har i deres.
  Og have hylder og en stol så jeg kunne have mit grej derude og så jeg kunne nyde en god bog i skønt selskab :)

  Lad vores ønsker gå i opfyldelse!
  Klem fra
  mette b

  SvarSlet
 3. Jeg forstår godt du ønsker dig et drivhus, det er også rart at have lige på nær når det stormer som i dag.
  Det var dog et smukt drivhus du har fundet, sådan et fint et ville jeg også gerne have haft, men jeg måtte "nøjes" med et ganske almindeligt fra Bilka.
  Men jeg er rigtig rigtig glad for det alligevel. Sidste år var første år, det var i brug. Sikke en fryd, at sidde der og nusse med blomsterpotter, frø, havebøger, og en god kop kaffe. Eller nyde sin aftensmad. Det gjorde vi rigtig mange gange.
  Ja vi har endda haft middagsgæster i drivhuset, en lun sommeraften. (Lige nu virker det som om det er længe længe siden)
  Skal vi ikke håbe foråret snart kommer.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 4. @ Lene du kan tro at jeg har læst om dit drivhus, det er bare SÅ lækkert og desværre helt uopnåeligt for mig både i størrelse, udformning og pris. Men for søren hvor kan jeg godt forstå at i glæder jer over det. 23 grader en onsdag i januar er jo helt fantastisk.

  @ Mette jeg håber du får dit drivhus. Måske skal jeg ønske mig et lille billigt begynder drivhus til min fødselsdag som også er i maj. Hvis det så blæser omkuld så er skaden ikke så stor.

  SvarSlet
 5. @ Marianne min drivhusdrøm ender sandsynligvis også med en Bilkamodel, hvilket også er helt i orden. Det lyder fantastisk med middagsgæster i drivhuset, jeg tror også vi ville komme til at bruge det til at spise i en gang imellem. Det lyder ihvertfald hyggeligt.

  SvarSlet
 6. Hej Anne-Mette.
  Fantastisk smukt drivhus du har fundet billede af og ja det er en dejlig drøm du har. Jeg endte osse med en Bilka-model, en rund een af slagsen og er SÅ glad for det.
  Håber det lykkes for dig.
  Kh Lone

  SvarSlet
 7. Uha, jeg måtte sandelig også drømme i mange år, og endelig blev drømmen indfriet og har på ingen måde skuffet. Der er jo utrolig mange løsningsmodeller på din drøm, og lige pludselig viser der sig noget som passer til dig og din familie, og så pyt med det ikke er det vidunderhus som du viser (ja, hvem vil ikke gerne eje det... ;o). Så pøj-pøj med drømmene og giv tid - giv tid... :o)

  SvarSlet
 8. Lige nu er det kun ønskedrømme, men en dag går drømmen nok i opfyldelse. Jeg har indtryk af, at alle gerne vil have et stort lækkert drivhus, men får de et fra Bilka er de også glade. Jeg har ingen, men håber på at få et lille havehus af gamle vinduer sådan i løbet af i år, hvis jeg er heldig :o)Der vil jo også være læ og mulighed for hygge.

  SvarSlet
 9. Lækkert hus du har "udset" dig - vi måtte også nøjes og har bygget et selv af gamle vinduer - ser ikke helt ud som i mine drømme men det fungerer super og var inden for rækkevidde ;0)
  Måske du ku' slække lidt på drømmene? ;0)

  SvarSlet
 10. Jeg har en udestue, som jeg bruger som drivhus - forstået på den måde, at den også bruges til såning i potter i foråret og de sartere planter, som ikke tåler frost, får et ferieophold der. Men et rigtigt drivhus har jeg ikke, jeg må »nøjes« med mine 32 m2 - og det er jo heller ikke så ringe endda. Men det er da et smukt hus, du der viser.
  Så jeg kan godt forstå drømmen.

  SvarSlet
 11. Åh. Jeg kender kun alt for godt alle drømmerierne. Man kan ønske sig noget så brændende at man bare må have det. Men finanserne skal jo også være i orden! Med mindre man kan lave det hele selv!

  SvarSlet
 12. Ja, det hus du viser der, kunne jeg også godt drømme om, suk :-)
  Jeg er så heldig at have hele to drivhuse, eller rettere, det ene er et driverhus. Det fik vi gratis fra næste-naboen. Der manglede en del glad, men så satte vi krydsfiner-eltelleranden i gavlen. Og det er så skønt. Vi har også en sofa i det som man kan ligge i i fuld længde.
  Mit 'rigtige' drivhus er en billig Silvan model på 5m2 til 3.000,-.
  Jeg er lykkelig for begge mine huse. Og rigtig glad for at have dem adskilt. For jeg roder meget i drivhuset nede bag i haven, så jeg nyder at driverhuset kun er til hygge :-)
  Måske en idé med flere små huse istedet for et større :-)

  SvarSlet
 13. Jeg bruger til udtrykket "Drømme er livet krydderi", det er vist Troels Kløvedal som jeg har hørt det fra.
  Jeg synes det er så rammende - for der er intet galt i at drømme.....både små og jordnære drømme og de helt vilde og urealistiske drømme - for de er netop livets krydderi.
  Kh Helle

  SvarSlet
 14. Jeg har et lille og gammelt drivhus, som jeg er utrolig glad for. De første år dyrkede vi agurk, tomat osv i det, men nu er det kun til ren afslapning... og hvor er det skønt :o)
  Jeg får rigtig mange ideer når jeg ser andres driverhuse her på bloggene, så mon ikke der sker et par ændringer i år ;o)
  Jeg drømmer om en seng eller lignende, men det er der vist ikke plads til... så jeg drømmer også :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 15. Jeg forstår dig fuldt ud. Drømmen bliver udsat år for år, altid er der noget mere presserende. Men en dag bliver det vel.
  Jeg mener også, at det er vigtigt, at et drivhus også er til at drive i. Helst i en fransk jernseng eller lignende ;-)

  SvarSlet
 16. Drømmene har vi lov at have og dine drømme er drømme dejlige. Det er skønt med drivhus - vi var så heldige at der stod et lille et af slagsen her da vi købte....og jeg ville ikke være foruden. Anne Mette det bliver stjerneklart i aften så du må ud og se på stjerneskud da de jo udløser et ønske - krydser fingere ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...