søndag den 10. juli 2011

Lidt fra min have :-)

Aspargeskartoflerne står flot og er så småt begyndt at blomstre. Jeg fik sat dem lidt sent, så vi har endnu til gode at trække den første top op.Er der mon nogen som har et bud på hvad disse to hedder? Den første er ca. 1,6 - 1,7 meter høj og har nogle helt mørke lilla knopper, jeg tror ikke der kommer blomster på den.
Den næste er godt 1 meter høj og er meget broget i bladende og har nu fået nogle hvide buskede blomster.

Denne flotte rosa sag købte jeg 2 af med hjem fra Holland sidste år, har været så spændt på om den mon overlevede og det gjorde den.
Den hedder: (på hollandsk) Sidalcea "Elsie Heugh"  griekse malva som i følge google betyder noget i retning af: Elsie Heugh sidalcea græske Mallow (det giver vist ingen mening :-(


De to her ved jeg heller ikke hvad hedder, måske i kan hjælpe?
Jeg har dem begge flere steder i haven. Den gule har desværre taget lidt skade under det kraftige regnvejr, jeg har forsøgt at binde den op, det håber jeg kan hjælpe den lidt.


Den hvide "Jacobsstige" elsker jeg allerede, den er plantet i mit nye gul/orangebed. Den har de fineste blade som minder om en stige og de yndigste hvide blomster.
De tre her har jeg selv dyrket fra frø. Den første er en lilla ridderspore, som ikke lige ligner de andre så jeg er i tvivl om det nu også er sådan en. Den næste er en pink "Stolt Kavaler" (Cosmos Double Click Rose Bonbon) den ligner så absolut heller ikke den som er på frøposen. Den er meget fyldigere, meget mere dobbelt.
De sidste er blå "Forglem mig ej" håber på at de i det mindste lykkeds, og giver mig et flot blåt tæppe næste år.
AK, det er ikke nemt at ære nybegynder....

5 kommentarer:

 1. hej. Den mørke er en kvæsurt (måske læge-kvæsurt) dem du kalder knopper ER blomsten:) nr. 2 er brogbladet mjødurt:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Jeg kan desværre kun hjælpe med den, du har fået svar på, kvæsurten.
  De hollandske planter ser flotte ud, så skidt med navnet :-)
  Den der ridderspore er ikke særlig lilla på min skærm, derimod er den meget blå. Den ligner mere en valmuesøster, men det er det nok ikke.
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Jeg er enig i kvæsurten :-)

  Den gule du har længere nede på siden kunne være en klokken otte blomst/natlys (Oenothera). Hvis der springer nye blomster ud hver aften mellem kl. otte og ni, så er det med stor sandsynlighed en natlys :-)

  Held og lykke med dit videre detektivarbejde :-)

  SvarSlet
 4. Kan desværre heller ikke hjælpe, men flotte billeder...

  SvarSlet
 5. @Anne Gine mange tak for hjælpen, det var pænt af dig.

  @Lisbeth Jeg tror måske den hollandske er en Katost, hvis jeg googler navnet Malva kommer der flere forskellige frem som ligner den og de hedder Katost. Riddersporen er lilla men kan godt se at farven slet ikke passer, det må være mit kamera.

  @Susanne jeg tror det er en Natlys mange tak. Jeg må prøve at ligge mærke til om den springer ud kl. 20.

  @Tim mange tak er jo ikke så øvet og har kun kameraet i min mobiltelefon så er lidt misundelig når jeg ser mange af jer andres billeder.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...