søndag den 12. februar 2012

Nyt læsestof og spireprøve


I dag læste jeg en antikel i Haven omhandlende frøsåning. Egentligt var det meningen at jeg skulle igang med at så lidt i dag. Men ak, det eneste såjord jeg kunne få på planteskolen vat stivfrosset. I stedet for har jeg nu prøvet at lave spirerprøver af nogen af mine frø. Ikke fordi jeg ikke tror de spirer, men nogen af dem er nogle gamle frø jeg har høstet i haven hvor vi boede for 3 år siden. Så jeg er faktiskt lidt spændt på at se om de spirer.

I vores lokale Kvickly faldt jeg over Gyldendals store HAVEBOG, sat ned til 75,- så nu vil jeg læse lidt mens jeg venter på at mine frø består spirerprøven.

Frøene ligger på et stykke fugtigt køkkenrulle. Det hele opbevares i en plastikpose og står i en varm vindueskarm

20 kommentarer:

 1. Lige hvis du ikke ved det - kan nogle af frøene bringes ud af sin 'dvale' ved at give dem kulde.

  Det er altså ikke kun de frø som SKAL have kulde jeg mener, men 'gamle frø' Også sommerblomster som har ligget i en del år, kan sparkes igang på denne måde. Måske det kan være sjovt at teste og eksperimentere lidt....imens vi venter på forår ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh jeg synes det er lidt svært det med kulden, altså taler vi frostgrader eller bare køleskabskold? Og hvad så når det begynder at spirer, kan spirerne godt tåle kulde?

   Synes det er lidt svært...

   Slet
 2. Den bog har jeg da haft kig på hos boghandleren, men det var da til en helt anden pris. Måske jeg lige skulle forbi Kvickly imorgen, for at se, om de også har den. Tak for tippet :-)
  Jeg måtte også have mit såjord indenfor til optøning - en stor hård klump. Det bliver spændende at se, om dine frø spirer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja jeg havde også nær købt den for et stykke tid siden til normalprisen. Jeg synes det er en rigtig fin bog, med mange eksempler og beskrivelser. Så 75,- er billigt. Sig til hvis ikke de har den, så skal jeg gerne købe et eksemplar til dig.

   Slet
 3. Ja også min plantejord fra frosset i går. Jeg har ingen så og priklemuld endnu, det kan ikke fås herovre så tidligt, men nu må det snart komme.
  Så jeg testede også på køkkenrulle, det virker. Jeg prøvede med en gammel meget gammel pose snerlefrø, der var liv :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende... Det er nok også lidt tideligt at købe det. Selvom manden på planteskolen skyndte sig at tage nogle sække ind til optøning. Han mente det nok var nu, siden jeg som den første kom :-)

   Slet
 4. ja en god måde at teste på, jeg er selv i gang med sammen metode, med nogle frø af jordbær:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kendte ikke metoden, men håber at det lykkeds :-)

   Slet
 5. Det var da et godt tilbud. Selv har jeg været på biblioteket og hente en stak havebøger til at hygge mig med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig et godt tilbud :-) Det er nu også hyggeligt med en stak bøger fra biblioteket. Det bruger jeg også meget.

   Slet
 6. Min såjord fik jeg tøet op for et par uger siden, så de første stauder, artiskokkerne og rosenslyngerne er kommet i jorden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så forudseenden var jeg ikke. Men her til morgen ser det ud til at det er ved at være optøet. Jeg skal også have gang i mine roselynger, hostaer og meget andet. uhh GLÆDER mig, det er så hyggeligt at så.

   Slet
 7. Super smart måde at teste på, vi har vist alle gamle frø liggende :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da lidt smart. Jeg er spændt på at se om det lykkeds :-) Held og lykke hvis du bestemmer dig for at prøve.

   Slet
 8. Det var en god pris du fandt bogen til :o)
  Kan du ikke bare tø jorden op igen? Min så og prikle jord ligger også betonagtig hen - men jeg tager den bare ind 1-2 dage inden jeg skal bruge den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det nemlig :-) Jo jorden er tøet op til morgen. Men jeg får vist ikke tid før i næste uge hvor der er vinterferie :-)

   Slet
 9. Nogle gange kan man blive forbavset over deres levedygtighed de små pus.

  Det var da et fund for de penge, for det meste af det, som står i bogen er vel stadig gældende.

  Jeg løb ind i samme problem med frossen jord i weekenden. ÆV også, for så går der min. en uge igen, inden jeg kan få presset lidt tid til det ind i kalenderen. Så nu skriver jeg i kalenderen, at jorden skal ind på det lune gulv og ligge på torsdag.:)

  SvarSlet
 10. Hej Anne-Mette. Det var dog et godt tip med en spireprøve. Det vil jeg huske. Jeg har aldrig vidst, at man kunne teste frøene på den måde, så jeg er glad for, at du har sat dette indlæg på!

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...