søndag den 4. september 2011

Olietræ/olieplante


eller Ricinius Communis, Castor Bønne hedder denne særprægede staude. Jeg har i dag fået 3 frø og har nu læst mig frem til at den er en staude som dyrkes som en etårig. Frøene ligner små bønner, men er vist nok giftige. Spændende bliver det ihvertfald at få den sået til foråret.

Billedet er lånt hos Bjarnes frø og planter


9 kommentarer:

 1. Hvor er det nogen smukke blade den plante har og så flotte røde stængler - jeg er spændt på at se den på din blog til næste år.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Olieplanten kan du glæde dig til. Den er SÅ flot.
  Jeg har sået den i år men er vist kommet for sent i gang, for den er ikke blevet så høj, som jeg husker, at min fars blev -> det blev en hel busk.

  Frøene er ekstremt giftige, så gem dem godt af vejen. Sidste år oplevede jeg en kæmpe efterspørgsel på disse frø i butikken lige pludselig. Jeg fandt ( ved snagen ;) ) ud af, at et eller andet magasin havde bragt en artikel om at bekæmpe muldvarpe v.h.a. frøene. Altså plotte frø i muldvarpehullerne. Om det virker, aner jeg ikke.

  SvarSlet
 3. @ Berit, det glæder jeg mig også til, jeg synes også den ser meget spændende ud.

  @ Frøskuffen, jeg vil huske at så den tidligt så den kan nå at blive flot og stor. Heldigvis har vi ikke problemer med muldvarpe, hvis vi får det kunne man måske overveje....

  @ Ja Tim lige noget for mig :-)

  SvarSlet
 4. Jeg har boet i portugal og der gror den vildt i hegn og grøfter. Jeg har 3 planter,- og ja, de kan blive 3-4m høje buske og de har været anvendt som en slags medicin, jeg ved ikke hvad, men den er giftig i ukyndige hænder.
  Mine planter er ikke blevet mere en godt en m. i år men jeg har da et par frø. Ellers findes de på skansen i Varde i deres blomsterbede.
  Hvis intr. H.white@mail.dk.

  SvarSlet
 5. glæd dig en skøn plante har en som er en meter høj virkelig flot.

  SvarSlet
 6. Vær varsom med frøene. En lille håndfuld er nok til at slå en voksen person ihjel. De indeholder 0,1 - 1% ricin Som er et af de mest giftige stoffer i verden. 0,01 mg per kg kropsvægt i blodet er nok. det er næsten 6000 gange mindre end cyanid. Så der skal ikke meget til for et lille barn.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej Lars.
  Jeg tror dine tal er forkerte.
  0,01mg pr kg. Så kan 1mg slå en på 100kg ihjel. Hvis der er 0,1% i frøene, kan 1gram frø dræbe en mand på 100kg.
  ...men det er bare mig der ordkløver ��
  Jeg fandt denne side fordi jeg selv har et par frø der skal plantes, og det bliver spændende!

  Nogen der ved om Anne-Mettes bkev til noget?

  Simon Rasch

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...