tirsdag den 8. maj 2012

Kompost og anemoner


I weekenden var tiden kommet til at kigge på komposten for første gang. Handymanden byggede kompostbeholderen sidste sommer og den var godt fyldt. Desværre havde jeg ikke lige fattet det med at ukrudt er 'no go' på en kompost så det bliver ikke staudebedene der får fornøjelsen af mulden.


Der er stadig mange grene osv. i mulden så handymanden har bygget er si til mig, det er dog alt for hårdt for min ryg at stå bøjet over den eller at holde den mens jeg ryster den. Men idé en var god.

Indtil videre har jeg kørt mulden i grønstsagsbedene, vi springer over med grøntsager i år, indtil vi er sikre på at vi har løst problemerne med vand på grunden.


De sidste billeder er vist anemoner, men det er da to forskellige slags. Bladende minder godt nok om hinanden med blomsterne er meget forskellige. Uanset er de rigtig yndige, jeg håber de kommer igen til næste år.


10 kommentarer:

 1. Mums den kompostmuld ser ellers god ud. Men ærgerligt, at den ikke kan bruges i blomsterbedene. Dejligt at høre, at den er startet sidste sommer. Så kan jeg også forvente, at min bliver til noget til næste sommer :-)
  Så lige dit projekt 'skovbed'. Sikke et stort stykke arbejde. Håber virkeligt for jer, at de tørstige træer kan hindre den trælse vand i haven.

  SvarSlet
 2. Hej. Jeg synes også mulden ser rigtig god ud. Ærgeligt at den ikke kan komme på staudebedet, men som man siger, så lærer man af erfaring! Dine anemoner er sørme yndige, især den nederste.

  SvarSlet
 3. Det er herlig med kompostjord! Plantene og hagen blir så glad.

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlet
 4. Godt med noget kompost bare ikke med ukrudt i :o)
  Smukke anemoner, den sidste ligner Anemone Blenda, kan det passe? Andre der mener det samme?

  SvarSlet
 5. Ja, så er det jeg spørger: Har man to komposter? En til haveaffald uden ukrudt og en til ukrudtet? For alt kan jo ikke bare puttes i den alm. skraldespand (her vil den i hvert fald hurtigt blive fyldt)Hvad gør du fremover?
  Jeg har også tænkt at lave en si, men kan godt se problemet med at få det igennem, kan man måske røre med en skovl?

  SvarSlet
 6. Dine anemoner er smukke.
  Stort arbejde at lave kompostmuld. Her får hønsene ukrudtet og alt andet affald bliver fyldt i et hul, så den til sidst kan blive fyldt op. Vi køber jord til haven en hel lastbilfuld af gangen, så har vi måske jord til 2 - 3 år. Vi har jo plads til at have jorden liggende.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 7. Dejligt med lækker kompost til bedene. Smart med en si, så de største grene oa kan sies fra.
  Jeg hentede kompost orm hos kommunen i sidste uge - og de har da gravet sig fint ned, så nu håber jeg på en hurtigere omsætning..

  SvarSlet
 8. Lækker kompost. Man lærer af sine fejl, så mon ikke du får en lækker ukrudtsfri kompost næste år? Jeg har et hjørne i haven hvor ukrudt bliver smidt hen, sammen med grene og andet. Der bor pindsvin og mus ;o)

  SvarSlet
 9. Hej Anne-Mette
  Lækre humusrig kompostjord og fine Anemoner.
  Ang. kompostering af ukrudt, så har jeg læst/hørt at hvis man varmekompostere ukrudtet, så skulle frøene dø.
  Man kan varmekompostere ved at fylde affaldet i en sort sæk og sætte den et lunt sted. Jeg har altså endnu ikke forsøgt mig........og helt ærligt der ryger lidt ukrudt i min alm. kompost (dog ikke skvalderkålrødder, mælkebøttehoveder og sådan hidsige sager). Jeg tænker - det går jo nok ;o)

  SvarSlet
 10. Jeg har aldrig set de anemoner du har i hvide, kun i lilla/blå... men de er da så skønne, tror jeg må ha fat i nogle til efteråret :o)
  Jeg har også lige læst om din 'skov'. Sikke et stykke arbejde, men hvor ser det godt ud... håber virkelig det hjælper jer med vandproblemet :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...