tirsdag den 7. februar 2012

Dahliaknolde køber man da...

Hvor?


Billede lånt på internette

Billede lånt på internette

Jeg er vild med Dahlia. Men jeg har indset, at jeg trods alverdens anstrengelser ikke kan overvintrer knoldene så jeg må ud og købe nye (igen) i år.

Derfor efterlyser jeg gode netbutikker som sælger dahliaknolde. Jeg er også interesseret i, at høre om der er én bestemt du ikke mener jeg kan leve uden.

Håber i kan hjælpe :-)

15 kommentarer:

 1. Elsker også bare Dahlia, blomsterne er så smukke og fyldige.

  Jeg har givet dig en blogaward, kig forbi http://mutti-spagutti.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Hvorfor i så dem? Det gjorde jeg sidste år med stor succes og i år vil jeg gå endnu mere amok i frøsåede Dahlia.
  http://www.9haven.dk/zinkbakker-og-prikling-af-dahlia/
  http://www.9haven.dk/tag/dahlia/
  Jeg har købt mine Dahlia frø hos Thompson and Morgan:
  http://www.tandmworldwide.com/search.html?section=seeds1&search=dahlia
  Knolde kan f.eks. købes hos Blomstergården i Viborg:
  http://www.blomstergaardenvedviborg.dk/georginer.htm

  SvarSlet
 3. Jeg synes mine overvintrende ser lidt mærkelige ud, som de ligger der i skuret, men jeg håber det bedste. Ellers køber jeg nok knoldene lidt rundt omkring. Jeg vil tro Bilka bliver mit indkøbssted i år.
  En dahlia jeg absolut ikke vil være foruden er Stoltze von Berlin. Den er så yndig og lyserød :)

  SvarSlet
 4. Netto har altid gode tilbud på Dahlia i løbet af foråret. Ellers er der også trifolium.dk og blomsterverden.dk Den kan du klikke ind på på min side, jeg har reklamer på.

  SvarSlet
 5. Du kan også se/bestille her: www.trifoliumfro.dk lad dig ikke snyde, de har også knolde.Og rigtig mange endda.

  Jeg er også spændt på at se om mine overlever. De er gravet ned i drivhuset :) De gjorde sidste år, men nu er vi oppe på frostgrader der er utrolig høje.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 6. jeg husker desværre ikke navne, man har for nogle år siden købt en del småplanter, fra england, de udviklede knolde i løbet af sommeren. Anne Gine

  SvarSlet
 7. Ja, dahlier er imponerende når de lykkes - ærgerligt nok har jeg selv måttet give op på grund af dræbersneglene.

  Nå, du spurgte om netbutikker:
  Blomstergården er et godt dansk bud, men meget ser ud til at være udsolgt.
  Tør du gå til udlandet kan jeg anbefale Verberghe et stort firma der til private har Eurobulb: http://www.eurobulb.nl/index.php/home/ - gode produkter, superservice og priser det er svært for andre at matche.

  SvarSlet
 8. Ah ja, Dahlia kan vi slet ikke undvære i sommerhaven :-)
  Jeg køber som regel mine rundt omkring i plantecentre og Netto og lign.
  Men for en del år siden købte jeg nogle online hos Lundhede. Og dem var jeg virkelig godt tilfreds med. Så dem kan jeg bestemt anbefale.
  Mht til sorter er der så mange skønne, og jeg må indrømme at jeg impulskøber mine efter farve og højde, så navne kan jeg desværre ikke nævne.
  Jeg har også frøsået mine igennem flere år, og været rigtigt godt tilfreds. Jeg har faktisk også købt frø i år. Det er så sjovt at gå og vente på hvilken farve og mønster de får. Og så er det rigtigt billigt i forhold til knoldene.

  SvarSlet
 9. Dahlia er smukke. Sidste år havde vi rigtig mange forskellige. En del fra året før, og vi købte mange i REMA 1000. Ingen andre end os ville købe dem, for de så ud til ikke at knne overleve, men det gjorde de alle, og prisen var KUN 5,- kr stk. Jeg er nu spændt på om de overlever.
  Jeg har desværre ikke navn på planterne.

  SvarSlet
 10. Ingen sommer uden dahlia, sidste sommer købte jeg en del fra det engelske firma, national dahlia collection. Fantastisk udvalg, det sværeste var at beslutte hvilke det skulle være. De ankom som småplanter, lige klar til at plante. kan varmt anbefales. Hilsen Heidi

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle jeres forslag, det er super fedt. Jeg har tidligere købt i bl.a. Føtex og Bilka og de har også mange rigtig smukke til billíge penge. I år kunne jeg godt tænke mig nogen lidt anderledes, ala dem på billederne så det er fedt med forskellige link.

  Mange tak :-)

  SvarSlet
 12. Jeg bestiller ofte hos Isabella Smith eller http://www.zimtrade.dk/ de har begge mange specielle knolde som varehuse som Bilka mv ikke kan. Og ingen have uden dahliaer ;)

  SvarSlet
 13. Arabian night er uundværlig, den er helt mørkrød næsten sort af typen dekorativ, stor flot blomst og god til snit.
  Jeg har bestilt stiklinger gennem Dahliaforeningen for første gang i år, ellers stiklinigeformerer jeg hvis jeg får mig byttet til en ny flot sort. Jeg forærer rigtig mang knolde væk hvert forår.... det er jo ikke til at have plads til dem alle.
  MVH Tove

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar Tove. Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om stiklingeformering. Hvordan gør du det. Har du evt. også et godt råd vedr. vinteropbevaring? Det er desværre ikke lykkeds mig at overvintre nogen af mine knolde endnu.

   Slet
 14. Faldt lige over dit indlæg med georginer, det er godt nok lidt siden du skrev, så jeg ved jo ikke om det stadig er aktuelt. Jeg har mange georginer og for det meste lykkes det at overvintre, de fleste år går der dog et par stykker til, men det er der nok ikke noget at gøre ved. Jeg mistede så alle mine for 3 år siden, og jeg kom frem til at det var fordi de var for fugtige da de blev lagt i kælderen. De sidste år har jeg gjort dem rene med luft fra en kompressor og derefter lagt dem i vores gang og bryggers, hvor der er gulvvarme, der er de så nogle dage inden de kommer i kartoffel kælderen. Det er lykkes de sidste år, men jeg har ikke set til dem i år, men håber det bedste.
  Med hensyn til hvor man køber, så køber jeg ofte i dagligvarerbuktikkerne Netto, bilka mm, men jeg har også købt mange hos Ulla og Jens Milbak i Jerslev. De har en hel mark, som man kan komme op og se i august, deres have er også fantastisk. De har en del i potter som man kan købe der i august, men man kan også skrives op til dem man synes godt om og så hente dem her i marts måned. Når du bor her i Nordjylland er der ikke så langt at køre, bestemt et besøg værd.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...