onsdag den 25. april 2012

Vand i haven..

bliver bare A.L.D.R.I.G. særlig atraktivt på Æblelunden... :-(

Det bliver vist ikke til hverken kartofler eller løg i år :-(

En del af Espalierbedet der blev anlagt sidste forår. De fleste buske, træer, stauder og klatreplanter er døde :-(

Samme bed.. Som i kan se er det umuligt at holde når det konstant står under vand. Har været ned med spaden for at forsøge at tage livet af alle de 1000 vis af mælkebøtter :-(

Et forsøg på at samle vandet, men det fungere ikke :-(

Græsplænen står også under vand... :-(

MEN heldigvis er der også lyspunkter og den ene halvdel af haven er heldigvis tør og fin. Se nu der mine fine forglem-mig-ej. Dem såede jeg sidste år :-)Mine anemoner (som jeg slet ikke vidste jeg havde) viser også næsten sine små kønne ansigter :-)

Den første af mine rododendroner er lige på nippet til at springe ud :-)

15 kommentarer:

 1. Øv Anne Mette jeg føler med dig. Vi har jo selv været i samme situation, derfor har vi lavet regnvandsbedet. Man føler sig fuldstændig magtesløs, hvor er det træls for jer.
  Hvad hedder din rhododendron?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også overvejet et regnvandsbed, vi har bare ikke noget sted at lede vandet hen :-( Lige nu planlægger vi at hæve en del af haven og så lave en "skovhave" med træer. Måske birk, pil og poppel.

   Jeg nåede lige at knipse planteskiltet her til morgen, den hedder: Gartendirektor Glocker og så står der Williamsanum hybrid.

   Slet
 2. Giver dig ret - det ser ikke særligt lystigt ud med al den vand :-(( Det kunne godt se ud til at det egner sig bedst til et sumpbed. Håber I snart finder en løsning på problemet.
  Men den rodo, den kommer da til at se ganske vidunderligt ud :-)

  SvarSlet
 3. Kan godt se det er surt med alt det vand !!

  Hvad med at plante nogle birketræer (eller andre tørstige træer)i den del af haven der er mest våd. De vokser hurtigt til og drikker en masse vand (kan måske afhjælpe noget af problemet).
  I overgangszonen mellem vådt og tørt nogle flere rhododendroner, ikke at de ynder at sejle i vand, men bryder sig heller ikke om at tørre for meget ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi

   Vi er igang med at anlægge en lille skov i den del af haven der er mest våd. Håber det kan hjælpe på problemet.

   Tak for dine råd :-)

   Slet
 4. Ej hvor er det kedeligt med alt det vand ;o( håber at i finder en god løsning ;o)

  SvarSlet
 5. Føj, det ser ikke godt ud. Hvor er det synd for dig. For man kan jo bare ikke gøre noget ved det før det tørrer ud.
  Det lyder som gode idéer Vivi har.
  Hvor er din forglemmigej sød :-) Husk at ryste dem over bedene når du hiver dem op senere på sommeren, så får du et helt hav til næste år :-)

  SvarSlet
 6. Øv hvor ærgerligt! Håber I kan få løst problemet. Men jeg tænker som Vivi, at plante noget som suger vandet.
  Pil er vel også tørstige?
  Men dine forglemmigej er vel nok yndig!

  SvarSlet
 7. Uha, hvor ærgerligt med alt det vand. Er jeres have ret ny og er det fordi jorden er for stampet nedenunder efter byggeriet? Jeg tænker også et par tørstige træer som en løsning.

  Dejlige forglemmigejer - de lyser da op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vores have er kun 3 år gammel og det er boget hårdt ler jord. Vi fik grunden grubbet godt og grundigt inden vi anlagde haven men det fungere tilsyneladene ikke.

   Slet
 8. Jeg tror at en investering i nogle læs sand og muldjord (og måske en ny grubning i den del af haven) vil kunne afhjælpe problemet,måske ovenikøbet lave en hævning af grunden, måske med (sten-)diger, trapper mv. Men det er selvfølgelig ikke billigt hverken i kr. eller arbejdskraft... Men det er da snart ikke til at leve med!

  SvarSlet
 9. Hold op det er ærgerligt at miste så mange planter pga. vand :-(
  Men dejligt, at høre i har en plan. Jeg går ind for planer. Særligt hvis det kan afhjælpe et problem man har.
  Men så bliver jeg jo glad, især på jeres vegne, at der også er noget at være glad over; Smukke små Forglem-mig-ejér, Tulipaner, og den skønne Rhododendron.

  SvarSlet
 10. et surt problem med alt det vand i haven, og jeg kan se at du har fået nogle gode råd med at plante nogle tørstige træer i dette område, så mon ikke det vil løse problemet !!

  SvarSlet
 11. Angående vand ligner min have din. SURT.

  SvarSlet
 12. ØV
  Hvor er det ærgeligt med al det vand. Jeg håber, at I finder en løsning, som I bliver glade for, hvad enten det bliver tørstige træer eller et regnvandsbed.
  VH Nina

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...