lørdag den 19. maj 2012

Hvordan slipper du af med de #%!! padderokker!?

Kilde: Bolius.dk
Jeg troede lige jeg havde fundet de "vise sten" da jeg faldt over denne overskrift i nyhedsbrevet fra Bolius. Desværre var det bad news, intet nyt om en mirakelkur som kan eleiminere padderokker. Jeg kan se at de langsomt breder sig i nogle af mine bede, det er håbløst at hive dem op stængler og rødder knækker meget nemt. Jeg må igang med at stresse...

Læs hele artiklen her: Padderokker

14 kommentarer:

 1. Hej Anne-Mette
  Får vi en rigtig normal dansk sommer, med perioder med tørke - ja, så dør padderokken - altså medmindre du da vander den;-)
  De fleste danske haveplanter kan meget bedre tåle tørke, end netop padderokken - der jo egentlig er en sumpplante.

  Held og lykke

  Karsten

  SvarSlet
 2. Nej, desværre "¤&# padderokken har jeg også. Og jeg hader den mere end skvalderkål, for den kan man da grave op. (Hvis man altså gider :-D)
  Jeg hiver det grønne af lige så snart det viser sig. Jeg har fliser på det meste af det område hvor jeg har dem, så de vælter op i sprækkerne.
  Jeg synes måske at der bliver lidt færre med årene, og et par steder 7-9-13 er jeg sluppet af med dem, ved virkelig at være efter det grønne. Og så beplante med noget andet selvfølgelig.
  Men alligevel 'kravler' skidtet ca. ½ meter længere ind i min have hvert år. Jeg har dem fra min sydlige nabo, og han er en gammel mand, så han bekæmper dem ikke.
  Jeg har en regel om at alt andet skal vente, når jeg ser en padderok. Så min bedste regel er, af med det grønne, lige så snart du spotter dem. Det er værst hér tidligt på sommeren synes jeg, hvis det kan være en trøst.

  SvarSlet
 3. Jeg har læst de ELSKER kalk-fattig jord, så ud med kalken - om det hjælper ved jeg ikke, men det er forsøget værd

  SvarSlet
 4. Hvordan man slipper af med dem det hved jeg ikke, jeg har dem selv :( så, jeg vil også gerne vide det.

  SvarSlet
 5. Det er mitt verste ugress også. (Og vi har svært kalkrik jord!) Men de er verst på denne tiden av året - luk i vei så fort du ser noen. Og så hjelper det å gjødsle masse. Den liker ikke for mye nitrogen, men elsker mager jord. Dessverre er jeg mest plaget i mitt valmuebed, og der skal det jo ikke gjødsles for mye...

  Ellen

  SvarSlet
 6. Jeg bruger også stress-strategien med mit lille hånd-cirkelhakkejern - det holder det nede på et acceptabelt niveau uden at jeg får skadet alle de små selvsåede frøplanter i bedene.

  SvarSlet
 7. Jeg har godt nok ikke padderokker i min have... Men !!! for et par måneder siden var jeg til et have-foredrag, og der var det en ældre herre som sagde den bedste måde for at slippe af med dem på var først ved at mase dem og derefter pensle round-up på dem. padderokke har en go' skjold som beskytter dem, og det er den som du først skal bryde for at Round-up kan dræbe dem !!!
  prøv det ??? måske dur det ??

  SvarSlet
 8. uha-uha Anne-Mette! Det "glæder" mig at jeg ikke er den eneste der er magtesløs over for denne rokke-hærgen. Skvalderkål er det rene karse til sammenligning! De finder det mindste hul i fiberdug, kravler gerne 1 meter op i højden, finder vej inde i drivhuset... you name it!!! Modsat skvalderkål som man kan kvæle ved at pakke det ind i plastic el.lign i et år, så skal der mindst 3 år til at padderokken dør...

  Jeg er nok samme sted som Hanne, ser du starten på en lille rævehale: SMID HVAD DU HAR I HÆNDERNE OG RYK SKIDTET OP!!! Efter 10-12 år begynder den MÅSKE at blive træt... he-he... ingen grund til at kede sig!

  God kamp og tro på det..!!! ;o)

  SvarSlet
 9. Pluk buketter, for buketten på billedet er da flot.
  Og så har du noget i vaserne hele sommeren :-)))))

  SvarSlet
 10. Der er vist noget der hedder "count your blessings" - og det vil jeg så gøre, for lige præcis padderokker, dem har jeg heldigvis ikke - og de er IKKE velkomne :-)

  SvarSlet
 11. Hej Anne-Mette. Ja der er jeg så heldig, den har jeg ikke. Til gengæld har jeg massevis af Havepest og Skvalderkål. Dem syntes jeg heller ikke er til at slippe af med. Nogle der har gode råd :)

  Har ingen gode råd, men den med tørke og ingen vanding lyder da helt godt. Håber det lykkes dig og slippe dem.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Ja, hvor er de fine! Et godt billede:)

  SvarSlet
 13. Dem har jeg da heldigvis ikke i have, det må så være det eneste uønsket jeg ikke har, for skvalderkål, krybende ranunkel, brændenælde mv vokser flittigt på matriklen. Hvis det kan hjælpe så er padderok en af de tidligste planter på jorden, den er over 300 millioner år gammel og den eneste overlevende fra padderok familien. ja det var det jeg kunne huske om planten fra mit biologistudie ;)
  God pinse

  SvarSlet
 14. Velkommen i klubben.

  Jeg har masser af ukrudtsdug på tilbud, så du kan bare se at få hele haven plastret ind :)

  Nej glem det, når det gælder padderokker, må du lave en alliance med resten af husstanden om, at alle snupper 10-15 stykker, hver gang I er på disse kanter.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...