Bede

Her på siden vil jeg kort lave optegnelser over mine bede, hvad jeg kalder dem og hvilke planter der findes i dem.

Rhododendronbedet:
Det første bed vi etablerede er Rhododendronbedet. Bedet ligger langs med indkørslen op mod huset..... Bedet er ca. 35 m2. I bedet er der plantet 17 rhododendroner, alle i lyse rosa/pink farver. Desuden er der høstanemoner og lidt stenbedsplanter. Der er nemlig placeret en stor kampesten som blev fundet på grunden da vi byggede huset. I bedet er der desuden en del forårsløg, perlehyasinter, tulipaner, narcisser og tete a tete. (ingen ændringer 2012)

Spejlbedene:
Spejlbedene blev også anlagt den første sommer/efterår (2009) bedene er 2 aflange bede på 1,5x10 meter. De er anlagt overfor hinanden med ca. 3 meter imellem. Bedene er beplantet ens, deraf navnet "Spejlbedene" da det ser ud som om bedene spejler sig i hinanden.
I bedene er der bl.a. Sankt hans urt, gul Fredløs, Kattehale, Geranium, Katost, Alrunrod, Kvæsurt, Raketblomster, Lavendel, Lobelia, Nelliker og Høstanemoner.

2012: jeg har flyttet lidt rundt i bedene for at få farverne til at passe bedre sammen, bla. er gul fredløs flyttet ned til raketblomsterne og kvæsurten. Jeg har planetet en kirsebærrød røllike, der er stadig huller der skal fyldes ud.

2012: Jeg har plantet Geranium Splish Splash samt lyserød småhjerte

Plantekasserne v. terassen (4. stk):

Foruden roserne er der plantet Geranium 'Samobor'

Trekantsbedet:
Bedet blev anlagt i efteråret 2010 og ligger i en trekant af grunden ud mod vejen. I bedet er der plantet 3 store buske bl.a. en Forsythiabusk. Mellem bøgehækken og busken har jeg i 2011 sat For-glem-mig-ej, planterne har jeg selv frøformeret. Der er desuden et Magnolietræ

2011: Jeg har plantet bla. hjemmesået riddersporer, en nyserøllike, en klokkeviolstjerne og en phlox (købt hos Haven i Hune) jeg har plantet Alunrod, samt 4 staudelathyrus.

2012: Jeg har plantet drejeblomster fra Evigglade, en rose, 2 violfrøstjerner, en pæon, en storkonval samt storkenæb 'Samobor'

Det Gule bed:
Det gulebed er anlagt i foråret 2011. I bedet er der fortrinsvis plantet gule, orange og hvide stauder og buske. Bedet er placeret langs med indkørslen, modsat rododendronbedet og er ca 2-3x12 meter. I bedet er der mod hækken desuden plantet buske, bl.a. Forsythia, Stjernetop, Stjernemagnolia, Havehortensia, (død 2012) Snebolle, Ranunkelbusk og 2 hængepil (salix), gul fredløs, krybene fredløs, pletter i luften, mini azalea, Jacobsstige, Løvefod, 2 roser, staudelathyrus.

2012: Jeg har plantet 2 store Hostaer, en rose, Jacobsstige, Heliopsis, lagt dahliaknolde.
2012: endnu en Hosta, samt gul og blå Trillium, hvid Løjtnanshjerte samt hvis småhjerte. Desuden en hvid miniranunkel.

Espaliebedet:
Espalierbedet er anlagt i foråret 2011. Bedet er placeret i bunden af haven og danner baggrund mod den kommunale støjvold. I bedet er der placeret 8 espaliere, lavet af stolper og rionet. Espalierene er alle ens, men placeret med hhv. 0,5 - 1,0 - 1,5 meter imellem. De er opdelt sådan at der i midten bliver en åbning ud mod stien. I bedet er der plantet dels træer, buske, klatrende, stauder samt lavet en lille stensætning rundt om et vandreservoir.

2012: Halvdelen af bedet er midlertidig nedlagt pga. vandploblemer. En stor del af planter, buske og træer er døde bla. den ene Wisteria, et kirsebærtræ, 3 syrener, 2 stjernemagnolia, en clematis og en kaprifolie. Søren har fræset stykket igen, som nu kommer til at ligge indtil næste år.

2012: Jeg har plantet Haveklinte, Drejeblomst, en lodden geranium, samt lodden løvefod.

Ved huset:
Langs husmuren i den vinkel hvor vi ikke har terasse er der etableret bede. På begge sider af vinklen er der på husvæggen sat hvide espaliere til klartreroser. Hhv. New Down samt xxxx. I bedet er der dels plantet pæoner, blå iris samt en syrisk rose indkøbt i Holland. Bedene bruger jeg også til sommerblomster, ligesom der også er sat en del forårsløg.

Ved carporten:

Terasseespaliere:
2011: Plantet klatrehortensia som har klaret sik RIGTIG godt.

2 kommentarer:

  1. Jeg har idag tilføjet beskrivelse af bedet "Ved huset"

    SvarSlet
  2. Hej Anne-Mette
    Du har nu også en ret god oversigt over haven her og på de øvrige faner... Men du har vist også sans for det med skemaerne, kan jeg huske fra din frøsåning.
    VH Nina

    SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...