torsdag den 2. august 2012

Den første Dahlia

Så sprang den første Dahlia ud. Er den ikke skøn? Jeg købte knolden på en planteskole i Frankrig. Åhh håber sådan at jeg snart kan lære at overvintre dem.

8 kommentarer:

 1. Den er supersmuk. Dahlia er generelt bare skønne, jeg har en del udsprunge og de står allesammen herinde i vaser og pynter.
  Det med overvintringen er ikke så svært har jeg fundet ud af. Jeg putter dem i flamingokasser, fylder op med MEGET TØRT spagnum og stiller dem i et udendørsskab, hvor der er frostfrit men koldt og det klarer de meget fint.
  Jeg håber det lykkes for dig.

  SvarSlet
 2. Jo den er smuk.
  Krydser fingre for at det må lykkes dig at overvintre den.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 3. hej Anne-Mette!Smuk Dahlia.Jeg har mest hvide og rosa.Jeg renser dem for jord og lader dem tørre.
  Derefter lægger jeg dem i en papkasse med aviser,og opbevarer dem frostfrit.
  Håber du kan bruge mit råd.Har lige lavet et indlæg om hvide blonster.
  God aften til dig Jette

  SvarSlet
 4. Den er meget smuk. Overvintring i flamingokasser med savsmuld eller helt tør spagnum - men skyl knoldende HELT fri for jord og lad dem tørre, inden du "putter" dem.:)

  SvarSlet
 5. Den er smuk og jeg kan godt forstå, at du gerne vil overvintre den. Gad vide om dit problem er manglen på frostfri plads eller at de rådner/mugner? Jeg bøvler også med at få knoldene til at overvintrer og det er sørme svært, når jeg ikke har et udendørs frostfrit sted.
  Indtil da må vi nyde de smukke blomster.

  SvarSlet
 6. Hej. Den er virkelig smuk. Jeg håber, du har mulighed for et frostfrit sted til knolden til vinter. Det er sådan set nemt nok, at overvintre dem, bare de står i tørvejr og frostfrit. Jeg plejer at lægge mine knolde på nogle aviser i en trækasse og stille dem ud i udhuset. Det er gået fint hvert år indtil nu.

  SvarSlet
 7. Jeg havde en i krukke sidste år. Den lod jeg stå i krukken skar toppen af og satte den med jord og det hele i udestuen.
  Den kommer fint igen. Så snart den begyndte at spire, begyndte jeg at vande. Men i år skal den nok op af potten, for jeg tror den fylder hele potten ud med rødder nu.
  Den er meget smuk den du har fået fingre i!

  SvarSlet
 8. Jeg er helt forelsket i din dahlia, ved du hvad den hedder? Nåh nej den er fransk.... så den er nok ikke sådan lige at få fat i...
  Jeg har 10-20 dahlia'er, men ingen lilla. Havde en orange periode sidste år tror jeg og ellers er de lyserød/pink og hvide. Må vist hellere vise dem frem snart.

  SvarSlet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...