tirsdag den 29. maj 2012

En rundtur i haven på Æblelunden

Velkommen på en virtuel rundtur i min have :-)


Vi starter i indkørslen hvor jeg har mit rhododendronbed. Lige nu blomstre de næsten alle sammen. Bedet er det første der blev anlagt i sommeren 2009 (kig fra huset og ud)


samme bed bare fra den anden sideNede ved skovhaven har jeg nu fået plantet alle mine lupiner fra bl.a. Signes Vals. Det er sorterne 'Noble Maiden' samt  duftlupin 'Pink Fairy' Det er desuden meningen at jeg skal have plantet akelejer 'Green Apple' samt høstanemoner.


I bunden af haven har vi nu fået adgang via en bro til stien der går bagom grundene. Her skal der i åbningen plantes bøgehæk og sættes en låge i. Det er i dette bed vi har haft størst problemer med vand. Til venstre er det meste overlevet. Til højre er alt dødt, vi har fræset det og det får lov at stå tomt indtil næste år.


Bedet til venstre for broen, min ene Wisteria har heldigvis overlevet, der er en del forskellige stauder i bedet som blev anlagt sidste sommer.


Et vue fra bunden af haven op mod huset. Til venstre (uden for billedet) ligger bålpladsen og skovhaven. Lige op til højre står oppe foran huset æbletræerne og helt oppe for enden 'det trekantede bed'

En afblomstret rhododenron nede i haven er afblomstret og står med de fineste grønne skud.

Akelejevandalerne er jeg ikke blevet kvit - endnu!...


Den første æbletræ af 3. For foden af træerne har jeg plantet sommerasters i lyserøde og pink farver.


Det trekantede bed ud mod vejen. Det blev anlagt sidste år og jeg har plantet en del stauder deri. Bl.a. staudelathyrus, violfrøstjerne, klokkefrøstjerne, phloks, nyserøllike, storkenæb, roser, magnoliatræ, hortensia og meget mere. Jeg glæder mig RIGTIG meget til især dette bed springer ud i fuldt flor.


Til sidst er vi i vinklen ud mod vejen. Her er der bl.a. en rode 'New Dawn' samt pæonerne som jeg er meget spændte på. De har SÅ mange knopper i år, jeg glæder mig virkelig til de springer ud. Imellem pæonerne har jeg i år plantet stokroser, det hører sig ligesom til op ad et træhus ikke?
I hjørnet står en hibiskus fra Holland med hvide blomster.

Det var alt for denne gang, håber i har nydt turen rundt i min have.

20 kommentarer:

 1. Tak for kikket. Haven ser dejlig ud. Vi er mange der venter på at haven skal springe ud i fuld flor. Men den har også meget at byde på nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria

   Velbekomme :-) ja du har ret at der er meget at nyde nu også. Det er nu en dejlig tid.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 2. Tak for turen i din fine have, det bliver spændende at følge dens udvikling, jeg håber at i har fået styr på det vand, så det ikke ødelægger al glæden ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi

   Velbekomme :-) jeg håber også det er slut med vandet for nu.

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 3. Tak for rundturen ... spændende ;0)

  SvarSlet
 4. Tak for turen rundt i din have, det var sjovt at se. Se nu er der ikke for meget vand, tværtimod. Du kan sikkert ligesom vi andre bruge noget regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej nu er det lige tilpas med vandet :-)

   Slet
 5. Tak for turen :O)
  Næste runde er sikkert med andre blomster?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja næste tur bliver til sommer. Glæder mig :-)

   Slet
 6. Altid dejligt at se billeder af haver og planter, tak for rundturen...
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 7. Ja det var en fin rundtur i din tørre have! Spændende om det holder, så du får lov at beholde dine planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har bare af at holde tørt nu! :-)

   Slet
 8. Hvor spændende at se en have-status :-). Tak for det. Er dine staudelathyrus kommet i år? Jeg såede sidste år, og der stod de flot store og grønne helt ind til frosten, men i år (hvor blomsterne skulle komme), lader det hele vente på sig...

  God solskinsdag.

  Mange hilsner
  Stinne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stinne

   Ja mine staudelathyrus kommer fint i år, de har allerede vokset sig store og fine. Jeg såede dem også sidste år og der nåede at komme blomster i dem inden frosten. Mon ikke dine bare kommer lidt senere..

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 9. Hej Anne Mette. Hold da op, hvor ser det godt ud det hele og hvor er jeres hus smukt. Dit rhododendronbed er rigtig flot. jeg synes du er lykkedes rigtig godt med din haveindretning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte

   Tusind tak for dine pæne ord, det var pænt sagt. Jeg glæder mig sådan til der kommer lidt mere højde på haven, det hele er så åbent og 'fladt'

   Kh. Anne-Mette

   Slet
 10. Hej Anne-Mette
  Tak for rundturen. Det ser godt ud det hele, men jeg er især vild med detaljen med træbroen i baghaven ud til stien.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er selvfølgelig ikke en plante ... men alligevel ;-)

   Slet

1000 tak for din kommentar - det varmer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...